T Andere Museum

verified_user
273 likes
57 favorites
Oostersingel 8
8921 GA Leeuwarden, Netherlands
Request for information

T Andere Museum Company Bio

General information

Vaste expositie’s in het museum zijn:

• Reizen en rally’s van oldtimers .De autocollectie van dit museum gaat verder dan claxons en carburateurs. De auto is wat ons betreft iets anders dan een proeve van techniek. Over de auto zijn vele verhalen te vertellen. Wie waren de makers? En waar heeft de auto zijn of haar bezitters naar toe gebracht? Verhalen over reizen en rally’s van Peugeot tot Bentley. Wat heeft de geheime liefde van Lord John Walter Edward Scott-Montagu met de Rolls-Royce te maken. En waar vinden we de echte auto van James Bond? Kinderen kunnen op de foto in de auto van Brum ( bekend van de tekenfilm).

• Grootspoor treinbaan: Het museum bevat een spectaculaire treinbaan van grootspoor. Zie hoe de orientexpress zijn ritje maakt en luister naar de verhalen die rondom de treinen verteld worden. Groot en klein kan genieten van de prachtige spoorbaan die boven de oldtimers rijdt.

• Fotografie, radio’s en meccano: In het museum is een overzicht gegeven van de ontwikkeling van de fotografie, de radio en meccano van de afgelopen honderd jaar.

• Kantreis door Europa: (collectie kant en kantklosmateriaal) de collectie kant omvat kant vanaf de 17e eeuw tot hedendaags kant. Daarnaast is er een unieke collectie kantkloskussens te zien vanuit heel Europa.

• Handwerken: De collectie bevat antieke merk- en stoplappen vanaf 1694. Tevens zijn er borduurlappen uit de Biedermeijer tijd te zien alsmede pronk en breirollen en nuttige handwerken.

• Naaigerei:De collectie bestaat uit een grote verzameling antiek naaigerei en accessoires.

Laat u verrassen en breng een bezoek aan het Museum Pakhuis Koophandel,
’t andere museum van Oldtimer tot Kant.

Arrangementen op maat kunnen gemaakt worden voor uw bedrijfsuitje, familie- bijeenkomst, verjaardagsfeest of kraamfeest.

Het museum organiseert ook rally’s voor auto clubs, trouwritjes (inclusief chaffeur) en thema gerichte basisschool activiteiten.

Waar zijn we te vinden? Het museum ligt op loopafstand van de parkeergarage Hoeksterend en op loopafstand van de Bonifatiuskerk.

Oostersingel 8 Leeuwarden

Opening hours
Wednesday:
13:00 - 17:00
Thursday:
13:00 - 17:00
Friday:
13:00 - 17:00
Saturday:
13:00 - 17:00
Sunday:
13:00 - 17:00
Phone numbers
Websites
Social Accounts
facebook
Activity form
Services
Categories
handicraft museum history museum museum

T Andere Museum Reviews & Ratings

How do you rate this company?

Are you the owner of this company? If so, do not lose the opportunity to update your company's profile, add products, offers and higher position in search engines.

A similiar page for your business? Make sure everyone can find you and your offer. Create your dedicated company page on - Destination Management Search - it's simply and easy!
Add your company